ro logo chevron_right
ro logo close

Agrohof

Totu pentru agricultură ...

Creșterea responsabilă a animalelor în timpul iernii

#Cikkek

Creșterea responsabilă a animalelor în timpul iernii

2023-12-20

În timpul iernii, este deosebit de important să se asigure zone de odihnă adecvate. Animalele au nevoie de un loc uscat, curat și lipsit de curenți de aer pentru a le proteja de frigul din timpul nopții. Acest lucru este valabil mai ales pentru animalele tinere, care au adesea nevoie de mai multă atenție.

Este important să se arunce frecvent gunoiul și să se facă curățenie în timpul adăpostirii pentru a evita bacteriile și posibilele boli ale picioarelor și ale ugerului.

Mieii și vițeii nou-născuți necesită o îngrijire specială pe timp de iarnă. Este important să se asigure uscarea și accesul la lapte crud pentru o imunizare activă adecvată. Asigurați un așternut uscat, acoperit cu paie în cazul adăposturilor reci, precum și țarcuri separate pentru vacile de alăptare și viței în cazul turmelor mai mari.

Acordați o atenție deosebită animalelor care fătează și, dacă au nevoie de ajutor, solicitați asistența unui veterinar sau a unui îngrijitor cu experiență.

Starea și sănătatea adăpătorilor trebuie, de asemenea, să fie monitorizate în permanență. Dacă apa din ele îngheață, animalele nu pot bea. Dacă este necesar, ar putea fi utilă instalarea unui adăpător de fibre încălzit pentru a preveni problemele cauzate de îngheț.

În cazul turmelor de vaci de lapte, este esențial ca pasajele și sălile de muls să fie antiderapante. Nisipul, rumegușul și paiele pot contribui la reducerea riscului de rănire.

Asigurați-vă că furajele sunt de calitate și în cantitate potrivită! Suplimentarea cu vitamine și oligoelemente este importantă, deoarece animalele au acces redus la pășune în timpul iernii. Asigurați-vă că acestea au suficiente vitamine și minerale.

Mesaj!

close

Vă mulțumim!

...Colegul nostru vă va contacta în curând...

Abonați-vă la buletinul nostru de știri

Săptămânal | Noutăți | Promoții | Produse noi

0040726674080