ro logo chevron_right
ro logo close

Agrohof

Totu pentru agricultură ...

Lucrări agricole în februarie

#Cikkek

Lucrări agricole în februarie

2023-02-17

Cum să vă pregătiți corespunzător pentru sezon

 

Februarie este una dintre cele mai importante luni ale anului pentru agricultură, deoarece este perioada în care se pregătesc însămânțările de primăvară și în care creșterea animalelor se pregătește pentru sosirea noilor culturi. Sarcinile care trebuie îndeplinite în această lună depind în mare măsură de starea terenului și a animalelor, de vremea din regiune și de planurile fermierului pentru anul precedent. Mai jos sunt prezentate câteva dintre sarcinile comune cărora fermierii ar trebui să le acorde atenție în februarie.

 

Sugestiile noastre pentru această lună!

 

Pregătirea solului

 

În februarie, mulți fermieri au timp să pregătească solul înainte ca vremea să înceapă să se încălzească. Vremea de iarnă poate face ca solul să se usuce, să se înfundă și să se compacteze, așa că o afânare adecvată a solului, fertilizarea și îmbunătățirea calității solului sunt importante în timpul pregătirii. Se recomandă, de asemenea, utilizarea unor unelte adaptate la această perioadă a anului, cum ar fi motocultoarele sau afânătoarele de sol.

 

Pregătirea pentru însămânțarea de primăvară

 

În pregătirea pentru însămânțarea de primăvară, fermierii trebuie să se asigure că semințele sunt selectate, pregătite și depozitate corespunzător. Este important să se întrețină și să se verifice utilajele de câmp și să se pregătească terenul pentru sezonul de însămânțare. Verificarea, repararea și, dacă este necesar, înlocuirea echipamentelor, cum ar fi semănătorile și distribuitoarele de îngrășăminte, reprezintă, de asemenea, o sarcină importantă pentru agricultori.

 

Animale

 

Creșterea animalelor este o ramură importantă a agriculturii care necesită o atenție deosebită în luna februarie. În februarie, vremea rece și condițiile mai puțin favorabile înseamnă că crescătorii de animale trebuie să acorde mai multă atenție hrănirii și întreținerii animalelor. Animalele trebuie hrănite, iar țarcurile, grajdurile și sursele de apă de băut trebuie să fie menținute curate și ordonate.

 

Întreținere și reparații

 

Întreținerea regulată a mașinilor agricole este o sarcină importantă pentru a asigura o funcționare eficientă și eficace. Bunurile sunt, în general, de mare valoare și, cu o întreținere adecvată, vor avea o durată de viață mai lungă. Februarie este luna în care se poate efectua întreținerea utilajelor agricole. Iată care sunt pașii cheie pe care trebuie să îi urmați pentru întreținerea utilajelor agricole în luna februarie.

 

Verificați

 

Inspecția regulată a utilajelor agricole este cel mai important pas în întreținerea preventivă. Verificările care trebuie efectuate în februarie includ inspecția cablurilor și a conectorilor, verificarea nivelului și calității uleiului, filtrele de combustibil și filtrele de aer, curățarea camerei de ardere și verificarea fluidelor, a cablurilor și a sistemelor de etanșare. De asemenea, se recomandă verificarea instrumentelor precum vitezometrul, indicatorul nivelului de combustibil etc.

 

Lubrifiere

 

Ungerea mașinilor agricole este extrem de importantă, deoarece rolul uleiului este de a reduce uzura, frecarea și generarea de căldură. Cu toate acestea, ungerea cu ulei este eficientă doar dacă calitatea și cantitatea de ulei sunt corecte. În timpul întreținerii echipamentului în luna februarie, se recomandă schimbarea filtrului de ulei în același timp cu schimbarea uleiului.

 

Sistemul de combustibil

 

Întreținerea sistemului de combustibil este, de asemenea, importantă, deoarece funcționarea necorespunzătoare a sistemului poate avea un impact semnificativ asupra performanței și eficienței sculei. În luna februarie, se recomandă schimbarea filtrului de combustibil, precum și curățarea și verificarea sistemului.

 

Site-ul Agrohof SRL oferă o gamă largă de unelte, toate concepute pentru a servi bine la locul de muncă.

 

Mesaj!

close

Vă mulțumim!

...Colegul nostru vă va contacta în curând...

Abonați-vă la buletinul nostru de știri

Săptămânal | Noutăți | Promoții | Produse noi

0040726674080