ro logo chevron_right
ro logo close

Agrohof

Totu pentru agricultură ...

Pregătirea de iarnă a utilajelor în agricultură

#Cikkek

Pregătirea de iarnă a utilajelor în agricultură

2023-11-21

Schimbarea sezonului aduce nu numai lunile reci, ci și condiții care necesită pregătirea și întreținerea corespunzătoare a utilajelor agricole.


Scopul pregătirii și întreținerii pe timp de iarnă este de a proteja utilajele și echipamentele, de a preveni coroziunea în timpul depozitării și de a ne asigura că, atunci când vine primăvara, utilajele noastre sunt gata de utilizare la momentul potrivit. Am selectat în acest scop câteva sfaturi utile, fără a dori să fim exhaustivi:
 
Primul pas esențial în pregătirea pentru iarnă este întotdeauna o curățare temeinică. În primul rând, primul lucru pentru a ierniza un utilaj este să îndepărtați tot praful de pe acesta, în special de pe părțile electrice. Spălarea poate fi efectuată cu ajutorul unui sistem de spălare cu apă caldă sau rece de înaltă presiune. Pentru părțile uleioase și grase, se recomandă utilizarea spălării cu emulsie cu substanțe chimice.


După curățare, nu neglijați îngrijirea utilajului. Verificați nivelurile de ulei și completați dacă este necesar. Lubrifiați punctele de ungere și ungere cu un lubrifiant adecvat.

Slăbiți dispozitivele de tensionare a curelelor de transmisie ale mașinilor de recoltat pentru a le prelungi durata de viață. Înlocuiți vopseaua uzată de pe piesele echipamentelor de prelucrare a solului și de terasament și lubrifiați-le cu ulei sau unsoare pentru a preveni coroziunea.

Pe cât posibil, găsiți un loc închis, ventilat și acoperit pentru a vă depozita utilajele pe timpul iernii. De preferință, în așa fel încât utilajul să fie ținut departe de culturi, îngrășăminte și semințe în timpul lunilor de iarnă. Acest lucru este deosebit de important pentru a vă asigura că utilajul extrem de valoros este ținut la distanță de rozătoare nedorite și de riscul de ruginire.

Din motive de siguranță, motorina este drenată din rezervoarele de combustibil ale mașinilor pentru a preveni precipitarea parafinei din motorină. Utilajele echipate cu sisteme SCR trebuie pornite o dată pe lună în timpul iernii pentru a evita cristalizarea aditivului Adblue. Depozitați Adblue stocat într-un loc ferit de îngheț. În cele din urmă, nu uitați să deconectați corect utilajul, să curățați bateriile scoase din utilaj și să le depozitați în locul destinat.

În orice caz, este recomandabil să cunoașteți cantitatea și punctul de îngheț al antigelului și să respectați instrucțiunile producătorului.

Este întotdeauna mai bine să citiți cu atenție instrucțiunile producătorului înainte de a începe pregătirea pentru iarnă și să efectuați sarcinile necesare în consecință.

Pe lângă aparate, este de asemenea o idee bună să vă goliți stropitoarele, echipamentele de udare și robinetele de grădină, pentru ca acestea să nu înghețe și să nu vă cauzeze probleme la primăvară.
 

Mesaj!

close

Vă mulțumim!

...Colegul nostru vă va contacta în curând...

Abonați-vă la buletinul nostru de știri

Săptămânal | Noutăți | Promoții | Produse noi

0040726674080