ro logo chevron_right
ro logo close

Agrohof

Totu pentru agricultură ...

Pulverizarea de toamnă - Este important să o faceți înainte de instalarea înghețului!

#Cikkek

Pulverizarea de toamnă - Este important să o faceți înainte de instalarea înghețului!

2023-11-09

Toamna prelungită și iernile blânde favorizează iernarea și proliferarea dăunătorilor. Acesta este momentul să vă pregătiți pentru dăunători și să vă asigurați o cultură sănătoasă pentru anul viitor.

Ciupercile, bacteriile și agenții patogeni din aer cresc în număr pe măsură ce temperaturile scad în această perioadă a anului și pot invada plantele cu frunze de foi prin cicatricele mici cauzate de căderea frunzelor. Agenții patogeni pot pătrunde, de asemenea, prin tăieturile de tăiere, astfel încât este foarte recomandată o pulverizare de toamnă a frunzișurilor atunci când 50-80% din plante și-au pierdut frunzișul și, cu siguranță, înainte de instalarea înghețurilor.

Pregătirea stropirii depinde de scopul stropirii și de speciile de plante care urmează să fie stropite. Pentru grădinile mai mari, pulverizarea chimică poate fi cea mai eficientă, dar și în acest caz puteți folosi tehnici de pulverizare la domiciliu alături de pulverizarea convențională pentru a asigura eficiența.

Pulverizarea cu ulei de portocale și ulei de parafină va pătrunde adânc în cele mai mici crăpături din scoarța copacului. Uleiurile sufocă și usucă insectele și ciupercile care se ascund, ucigându-le în cele din urmă.

Nu doar în bucătărie, ci și pentru plantele din grădină, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit într-o soluție de 2% pentru a respinge mucegaiul.

Oțetul poate fi, de asemenea, utilizat ca spray de spălare prin adăugarea a 0,5 până la 1 litru de oțet de 20% la aproximativ 20 de litri de apă. Acesta este foarte eficient împotriva insectelor dăunătoare.

Cu toate acestea, există dăunători fungici serioși, cum ar fi monilioza, rizomul frunzelor de piersic, scabia, pentru care nu există altă soluție decât preparatele convenționale de cupru.

Unele plante pot fi sensibile, așa că merită întotdeauna o pulverizare de probă.

Pulverizarea va fi eficientă numai dacă se obține o acoperire perfectă și dacă se tratează întregul pom. De fapt, acoperirea completă înseamnă o pulverizare prin înmuiere și spălare. Pe lângă pulverizarea prin spălare din toamnă, colectarea și distrugerea mumelor de fructe și a frunzelor, îndepărtarea părților bolnave ale plantei și tratarea rănilor contribuie, de asemenea, la prevenirea apariției dăunătorilor.

Mesaj!

close

Vă mulțumim!

...Colegul nostru vă va contacta în curând...

Abonați-vă la buletinul nostru de știri

Săptămânal | Noutăți | Promoții | Produse noi

0040726674080