ro logo chevron_right
ro logo close

Agrohof

Totu pentru agricultură ...

Să începem primăvara!

#Cikkek

Să începem primăvara!

2023-03-03

Care sunt provocările care ne așteaptă în luna martie?

 

Odată cu sosirea primăverii, lucrările agricole încep să se intensifice. Primăvara este o perioadă în care fermierii au multe sarcini de făcut, multe dintre acestea putând fi realizate eficient și la timp doar cu utilajele potrivite. În cele ce urmează este prezentată o prezentare generală a celor mai importante sarcini agricole de primăvară și a rolului utilajelor în aceste sarcini.

 

Utilaje pentru o muncă eficientă!

 

Pregătirea solului

 

Primul pas în lucrările de primăvară este pregătirea solului, care include îndepărtarea miriștilor, aratul, afânarea solului și nivelarea suprafeței solului. Utilajele utilizate pentru îndepărtarea miriștilor includ utilaje de putere, cum ar fi tractoare și combine. Utilajele utilizate pentru arat și pentru afânarea solului includ cultivatoare, motocultoare și grape rotative.

 

Semănatul

 

După pregătirea solului, următorul pas este însămânțarea. Utilajele pentru însămânțare includ semănătorile, care au o capacitate mai mare și pot însămânța suprafețe mai mari într-un timp scurt. Unul dintre cele mai importante utilaje este împrăștiatorul de îngrășăminte, care aplică pe sol cantitatea și tipul de îngrășământ potrivit.

 

Protecția culturilor

 

Protecția culturilor este esențială pentru funcționarea eficientă a unei ferme. Protecția culturilor presupune protejarea plantelor de diverși dăunători și boli. Utilajele de protecție a culturilor includ mașinile de stropit, care sunt folosite pentru a stropi plantele. Cu toate acestea, este important de reținut că trebuie să se aibă grijă să se asigure că se pulverizează cantitatea potrivită la momentul potrivit.

 

Irigare

 

În perioada de primăvară, plantele au nevoie de cantitatea potrivită de apă. Atunci când irigați, este important să distribuiți corect apa, astfel încât plantele să crească bine și randamentele să fie ridicate. Echipamentul de irigare include sisteme de irigare, rețele de conducte și aspersoare.

 

Recolta

 

Recoltarea culturilor de toamnă are loc în prima jumătate a primăverii. Cu toate acestea, utilajele de recoltare, cum ar fi combine și cositoare autopropulsate, pot fi necesare și în timpul lucrărilor de primăvară. Atunci când se alege momentul recoltării, este important să se țină cont de condițiile meteorologice și de starea culturilor.

 

Uscarea

 

Cultura recoltată trebuie uscată înainte de depozitare. Utilajele utilizate pentru uscare includ echipamente de uscare, care usucă recolta pentru a preveni mucegaiul și putregaiul.

 

Depozitare

 

Culturile recoltate trebuie să fie depozitate până la consum sau vânzare. Utilajele utilizate pentru depozitare includ depozite, silozuri și camere frigorifice utilizate în industria alimentară.

 

În concluzie

 

Fermierii au multe de făcut în timpul lucrărilor agricole de primăvară. Alegerea și utilizarea utilajelor potrivite sunt esențiale pentru a lucra eficient și a obține randamente mai mari. Pentru a avea succes, fermierii trebuie să țină cont de condițiile meteorologice, de starea culturilor și de nevoile de depozitare a culturilor.

 

Pe site-ul Agrohof Ltd. puteți alege dintr-o gamă largă de unelte, toate concepute pentru a servi bine la muncă.

Mesaj!

close

Vă mulțumim!

...Colegul nostru vă va contacta în curând...

Abonați-vă la buletinul nostru de știri

Săptămânal | Noutăți | Promoții | Produse noi

0040726674080